franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pred policijo z migranti pobegnil v koruzo

Piše: R.K.

Čas objave:
31.08.2023 13:16

Policisti PU Novo mesto so včeraj obravnavali več tujcev, ki so v vozilih prevažali osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so zjutraj na avtocestnem počivališču Grič pod drobnogled vzeli sumljivo kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. Pri pregledu vozila so v tovornem delu odkrili 35 domnevnih državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Kombinirano vozilo Renault Master so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so 26-letnika, ki ga bodo tudi kazensko ovadili, pridržali.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe, s sedežem na Obrežju, so popoldne pri Slovenski vasi ustavljali sumljiv dostavnik, nizozemskih tablic, ki pa ni upošteval znakov policistov in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Jesenic, kje je zapeljal iz ceste v koruzo. Iz vozila je pobegnilo več oseb. Policisti so s pomočjo policistov specializirane enote za nadzor državne meje in vodnikov službenih psov v nekaj minutah prijeli skupaj deset domnevnih državljanov Iraka, pol ure zatem pa še 21-letnega državljana Nizozemske, ki je bil voznik dostavnika. Voznika so pridržali, mu zasegli avto in zanj napisali kazensko ovadbo.



Okoli pol devet ure zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti pri Brežicah ustavili sumljivo osebno vozilo hrvaških tablic. Voznika, 21-letnega državljana Hrvaške, so v zaključku postopka pridržali, saj so ugotovil, da v vozilu pelje štiri tujce, tri domnevne državljane Turčije in enega Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avto so mu zasegli. Zanj bodo napisali kazensko ovadbo.

Ponoči, okoli pol enajste, so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil bošnjaških tablic. Vozil ga je 19-letni državljan Srbije, v vozilu pa je imel še šest domnevnih državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 19-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.