stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Hudo neurje divjalo po dolenjski

Piše: R.K.

Čas objave:
02.05.2022 10:53

Na številko 112 so preteklih 24 ur zabeležili osem klicev za nujno medicinsko pomoč ter za nujno veterinarsko dva klica.

Neurje

V nedeljo je območja občin Brežice, Krško, Sevnica, Mokronog-Trebelno, Novo mesto in Kozje zajelo neurje z obilnim deževjem. V povezavi s tem je bilo zabeleženo skupno 33 dogodkov. Največ od teh (17) je bilo zabeleženih na območju občine Krško. V večini primerov je meteorna voda zalila kletne prostore objektov, v enem od teh razstavne prostore muzeja, na cestišča in dvorišča je nanesla blato, kamenje in vejevje. Preko cest se je sprožilo nekaj zemeljskih plazov, pri čemer so bile nekatere zaradi nanešenega materiala neprevozne. Pri sanaciji posledic neurja so bili udeleženi gasilci 13 gasilskih enot, ki so opravili izčrpavanja meteorne vode iz poplavljenih prostorov objektov in izvedli preventivne ukrepe za zaščito ogroženih objektov. Delavci cestnih in komunalnih podjetij so opravili odstranjevanje zaradi plazov nanešenega materiala s cestišč.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj nekaj do 13. ure je na avtocesti pred izvozom Novo mesto vzhod, v smeri Brežic, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vrata poškodovanega vozila, odklopili akumulator na vozilu in pomagali pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano oskrbeli na kraju in jo odpeljali v novomeško bolnišnico.

Tehnična in druga pomoč

Okoli 16.30 so na relaciji Mali Slatnik—Ratež gasilci GRC Novo mesto oprali z zemljo onesnaženo cestišče v skupni dolžini okoli 150 metrov. Dežurni delavci cestnega podjetja Novo mesto so odstranili nanose peska in zemlje.

Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

 Ob 16.46 pa so v Gorenji Stari vasi, občina Šentjernej, opazili naftni madež v potoku Pendirjevka. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Šentjernej in Stara vas-Loka so na potoku postavili pivnike in vodno zaveso. O dogodku so obveščeni policisti in inšpektorji.