gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Hudo poškodovan 15-letnik

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2023 13:12

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 6. in 9. oktobrom posredovali v 279 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 745 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 38-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan voznik kros motorja

Policisti PP Šentjernej so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo hudo poškodovanega 15-letnika, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kros motorjem. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila 6. 10. na lokalni cesti med Orešjem in Osrečjem. 15-letni voznik kros motorja je po prvih ugotovitvah zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in trčil v tovorno vozilo. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno sodišče.

Prometna nesreča v Bušeči vasi

Brežiški policisti so bili 6. 10. okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Bušečo vasjo in Cerkljami ob Krki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovorna 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljala 19-letna voznica. 19-letno voznico so reševalci oskrbeli, po podatkih iz bolnišnice je utrpela lažje poškodbe. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin, povzročiteljici nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so 6. 10. zvečer zaradi nezanesljive vožnje v Sevnici ustavil voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 36-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola

Črnomaljski policisti so bili 7. 10. okoli 15. ure obveščeni o nenavadnem ravnanju voznika osebnega avtomobila na območju Vinice, ki naj bi ustavljal druge voznike, jih spraševal, kje se nahaja, deloval naj bi zmedeno. Policisti so voznika osebnega avtomobila izsledili in med postopkom ugotovili, da gre za 62-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev privedli v postopek pred pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Med hišno preiskavo zasegli pištolo

Črnomaljski policisti so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca iz Lokev. Našli in zasegli so pištolo in 23 nabojev. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 10. je na parkirnem prostoru na Dilančevi ulici v Novem mestu nekdo iz osebnega avtomobila iz predala armaturne plošče odtujil denarnico z gotovino.

V Semiču je 6. 10. med 14. in 17. uro neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi garažna vrata vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil tri denarnice z dokumenti in gotovino.

S pašnika na območju Žuničev je med 1. 10. in 6. 10. nekdo odtujil dve ovci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 600 evrov.

V noči na 7. 10. je na Glavnem trgu v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V kraju Ostrog na območju PP Šentjernej je med 5. 10. in 6. 10. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil električne vodnike, bakrene izdelke in kosilnico. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

V noči na 8. 10. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za 1.500 evrov škode.

V Poljanah pri Mirni Peči je med 6. 10. in 8. 10. neznanec z delovišča odtujil gradbeni material in s tatvino povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otoški cesti v Novem mestu je v noči na 9. 10. nekdo vlomil v rezervoarje treh tovornih vozil in iztočil ter odtujil gorivo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli pet tihotapcev, ki so prevažali 33 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Lokev (PP Črnomelj) 7. 10. okoli 12. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X5 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Poljske v vozilu prevaža 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri tujce je sprovajalec prevažal v prtljažniku.

Prav tako 7. 10. so na Obrežju ustavili osebni avtomobil znamke Volvo, romunskih registrskih oznak. 47-letni državljan Romunije je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Na Obrežju so 7. 10. kontrolirali tudi voznika osebnega avtomobila Opel astra romunskih registrskih oznak. 33-letni državljan Romunije z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

8. 10. so na Obrežju ustavili osebni avtomobil Peugeot francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Rusije z dovoljenjem za bivanje v Franciji, v vozilu prevaža šest državljanov Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prav tako 8. 10. so na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault scenic francoskih registrskih oznak. 24-letni državljan Srbije je v vozilu prevaža devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 6. 10. in 9. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Sela pri Dobovi, Brežice, Cundrovec, Bukošek, Župelevec, Ribnica, Mostec, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 211 državljanov Afganistana, 102 državljana Maroka, 58 državljanov Pakistana, 27 državljanov Indije, 17 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Iraka, 11 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Kitajske, šest državljanov Turčije, štiri državljane Sirije, štiri državljane Šrilanke, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Alžirije, tri državljane Sudana, dva državljana Gvineje, dva državljana Nepala, dva državljana Kameruna in državljana Jemna, na območju PP Črnomelj (Žuniči, Dalnje Njive, Zilje) 18 državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Rakovec) pet državljanov Pakistana in državljana Indije in na območju PP Trebnje (Mirna) državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.