MODRIJANI-20 Svet24.si

Kdaj bo Blaž Švab spet zibal?

Katja Jevsek Svet24.si

Znana vremenarka pri 43. letih sporočila, da je ...

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

jansa logar bled Reporter.si

Janez Janša je »dvoživki« Anžetu Logarju ...

tot Ekipa24.si

V Mariboru rojenega kriminalca obsodili zaradi ...

kmetija-2022 Njena.si

Konec Kmetije drugačen, kot običajno?

kidd Ekipa24.si

Luka, ne bodi tako ... Uh, kaj je trener Dallasa ...

Kronika Ljubljana

Hudorovac obsojen tudi za drugi rop župnika

Piše: STA

Čas objave:
09.10.2021 10:21

Ljubljansko okrožno sodišče je Milenka Hudorovca zaradi januarskega ropa župnika v Rovtah pri Logatcu obsodilo na tri leta in deset mesecev zapora, danes pišejo Dnevnik, Slovenske novice in Večer. Pred slabim mesecem so mu izrekli kazen tri leta zaporne kazni zaradi ropa v Višnji Gori decembra lani. Hudorovac je obakrat trdil, da ni kriv.

Hudorovac je po pisanju časnikov v petek pred sodnim senatom pod vodstvom Marka Justina zatrdil, da kaznivega dejanja v Rovtah pri Logatcu ni naredil. "Tega ne bom storil nikoli v življenju. Odkrito povem, raje naredim samomor," je dejal. A sodni senat ga je spoznal za krivega, nato pa sta ga pravosodna policista odpeljala nazaj v pripor.

Sodnik je povedal, da je bilo pričanje 71-letnega župnika Ivana Petriča prepričljivo in verodostojno. Roparji so ga napadli, zvezali in iz župnišča odnesli okoli 12.000 evrov. Štirje obtoženi so rop priznali in bili za dejanje obsojeni. Vse so policisti prijeli še isto noč v istem avtu na poti domov v Novo mesto, vendar je Hudorovac trdil, da se je tam znašel slučajno.