stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Izginile motorne žage in bakrena pločevina

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2022 08:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 233 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru podjetja v Črnomlju je v noči na 19. 10. nekdo vlomil v kombi in odtujil več motornih žag in bakreno pločevino. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 6.000 evrov škode.

Na delovišču pri Beli Cerkvi je v noči na 19. 10. neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

V noči na 19. 10. je na območju Sel pri Šumberku nekdo iz garaže stanovanjske hiše odtujil kros motor Kawasaki 250 ccm. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1500 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

V noči na 20. 10. smo prejeli več klicev na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi se pretepalo več oseb. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Policisti so posredovali, vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med tremi kršitelji, starimi 39, 21 in 16 let. Udeleženci pretepa, ki so bili pod vplivom alkohola, so kasneje iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, kjer so morali policisti ponovno posredovati, saj so se poškodovani udeleženci tudi tam sprli in pretepali. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin pretepa. Na podlagi ugotovitev bodo zoper vpletene na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Brezje pri Veliki Dolini, Loče, Obrežje, Dobova) izsledili in prijeli 26 državljanov Bangladeša, 18 državljanov Indije, deset državljanov
Iraka, deset državljanov Gvineje, sedem državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in državljana Burundija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.