nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

Izven naselja vozil 144 km/h in z več kot promilom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.04.2016 11:26

Pretekli vikend so policisti vozniku napisali kazen za 1.400 evrov in obravnavali nasilje nad starši, ljubljanski policisti pa so zasegli kilogram heroina.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 22.4. in 25.4.2016 intervenirali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 359 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostnih naprav.

PROMETNA VARNOST

24. 4. 2016 so policisti Policijske postaje Brežice opravljali meritve hitrosti in nadzor prometa na regionalni cesti pri Dobravi, kjer je hitrost s omejena na 90 km/h. Z merilnikom hitrosti je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila na cesti izven naselja vozil 144 km/h in hitrost prekoračil za 54 km/h. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so policisti kršitelju odredili tudi preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligramov alkohola (1,04 g/kg).

Vozniku so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 1.400 evrov. Izrečenih mu je bilo tudi 21 kazenskih točk, po pravnomočnosti plačilnega naloga pa bo kršitelju prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja.

ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI TUDI DVE PROMETNI NESREČI

Policisti Policijske postaje Krško so bili 24. 4. nekaj po 5. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Gasilci so s tehničnim posegom iz prevrnjenega vozila rešili voznico in dva potnika. Vsi udeleženci so se v nesreči lažje poškodovali.

47-letni voznik osebnega avtomobila je 24. 4. na cesti Novo mesto – Metlika zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil po brežini. 47-letni državljan Hrvaške se v nesreči ni poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

ZASEGI VOZIL

Črnomaljski policisti so 22. 4. nekaj po 18. uri pri Semiču ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila Hxundai accent. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pri Semiču so policisti opravljali kontrolo prometa tudi 24. 4. in v jutranjih urah zasegli avtomobil Renault kangoo 53-letnemu vozniku. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Med kontrolo prometa v Cerovem Logu so Šentjernejski policisti 22. 4. ustavili mopedista, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. 18-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so kolo z motorjem začasno zasegli in mu izdali plačilni nalog.

Voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so 24. 4. popoldan v Straži pri Raki ustavili tudi krški policisti. 19-letni kršitelj, še ni opravljal vozniškega izpita, vozil je pod vplivom alkohola in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Za osebni avtomobil Renault laguna je že pred meseci potekla veljavnost prometnega dovoljenja in tehničnega pregleda. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

NASILJE IZVAJALI NAD STARŠI

Krški policisti so bili 23. 4. obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega. Takoj so se odzvali in ob prihodu na kraj na dvorišču stanovanjske hiše opazili prestrašeno žrtev, ki ji je uspelo pobegniti iz hiše pred nasilno hčerko. Žrtev so zaščitili in pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin nasilja. Po prvih ugotovitvah 30-letna nasilnica že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo mamo, ki je hudo bolna. Z žrtvijo že dalj časa grdo in surovo ravna, jo pretepa, ponižuje, žali in ji grozi. Večkrat jo je že poškodovala. Pred nasilno hčerko je njena mati pogosto prisiljena pobegniti iz hiše. Policisti Policijske postaje Krško so osumljenki izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo še naprej ogrožala njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenko bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Tudi črnomaljski policisti so se 22. 4. odzvali klicu na pomoč zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 25-letni nasilnež napadel svojo mamo, ji z rok zbil telefon, jo brcnil v koleno in jo poškodoval. Žrtev je pred nasilnim sinom uspela pobegniti in se zakleniti v klet. Policisti so še ugotovili, da naj bi dva sinova že dalj časa izvajala fizično in psihično nasilje nad mamo. Z žrtvijo naj bi ravnala ponižujoče, jo žalila in podila iz skupnega bivališča. Na podlagi vseh zbranih ugotovitev bodo policisti oba osumljenca ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, 25-letnega osumljenca pa tudi zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

VLOMI IN TATVINE

Šentjernejske policiste je oškodovanec obvestil, da je v zadnjih desetih dneh v okolici Šentjerneja nekdo vlomil v njegovo zidanico in odtujil motorno kosilnico. Oškodovan je za okoli 4000 evrov.

24. 4. so bili trebanjski policisti obveščeni o tatvini, ki naj bi se zgodila 22. 4. V kraju Preska pri Dobrniču naj bi se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali neznanci. Eden je s pogovorom zamotil starejšo oškodovanko, drugi pa naj bi medtem preiskal prostore v hiši in našel in odtujil denar, nakit in dokumente. Škode je za okoli 1500 evrov.

V noči na 25. 4. je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

LJUBLJANSKI POLICISTI ZASEGLI KILOGRAM HEROINA

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so 21. 4. 2016 v večernih urah na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi kršitve cestno prometnih predpisov - vožnja skozi rdečo luč, ustavili 30-letnega Ljubljančana. V vozilu se je poleg nahajala tudi 26-letna Ljubljančanka. Med postopkom sta policista našla in zasegla paket je bil po materialu in obliki značilen za zavijanje paketov s prepovedano drogo, zato je bil predmet zasežen. Z analizo zasežene snovi je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo heroin v skupni teži 1.104,5 grama.
Zoper 30-letnika in 26-letnico je bilo odrejeno pridržanje, opravljene so bile hišne preiskave. Osumljena sta bila nato s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku 186. člena KZ, privedena k dežurnemu Preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zoper 30-letnega Ljubljančana odredil pripor, medtem ko je bila 26-letna Ljubljančanka po zaslišanju izpuščena na prostost.