Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Kostanjevica na Krki

Krka se razliva le na svojih poplavnih površinah in se umirja

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2023 09:05

Narasla Krka se ponoči ni razlila zunaj svojih običajnih poplavnih površin. V najbolj ogroženi Kostanjevici na Krki ni dosegla mestnega otoka in se zložno umirja, je tamkajšnji župan Robert Zagorc ocenil za STA. V Krkinem gornjem in srednjem toku njen pretok že pada, glede na pretok v spodnjem toku pa večjega poplavljanja ne pričakujejo, je dodal.

Plavje, ki ga nosi narasla Krka, se je sicer v torek zagozdilo pod več lesenih mostov prek Krke. Gasilci so ga odstranili, večjega dela pa po poročilih centra za obveščanje ponoči niso imeli.

Obilno deževje je nekaj težav povzročilo tudi pri vodooskrbi. Predvsem na območju Komunale Trebnje, ki je uporabnike, ki se z vodo oskrbujejo iz zasebnih vodovodnih sistemov Brezje-Ornuška vas, Češnjice pri Trebelnem, Debenec, Cirnik-Ravne in Velika Strmica v Občini Mokronog-Trebelno, obvestila, da je treba vodo pred uporabo prekuhavati.

Obilno deževje zadnjih dni je v Posavju sprožilo dva plazova. Eden se je vsul na lokalno cesto Mrčna Sela-Gaj v Mestni občini Krško. Dežurni pri cestnem podjetju so cesto zaprli za ves promet, boštanjski gasilci pa so v naselju Jablanica na Sevniškem opravili pregled terena, na katerem se je sprožil plaz za stanovanjsko hišo.

Po podatkih Agencije RS za okolje se umirja tudi močno narasla Kolpa, njen pretok pa pada.