IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika Novo mesto

Kronika vikenda posuta z »rožicami«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2016 13:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so ta konec tedna imeli predvsem dela z vinjenimi vozniki.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 415 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 31-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali tri kršitelje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nesreč pri delu.

Pri Lukovku na območju Trebnjega se je v noči na 15. 10. zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovala voznica osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del vozila 19-letne voznice, ki je ustavila ob rdeči luči na semaforju. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. 28-letni povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,95 miligramov alkohola. Avtomobil so mu policisti zasedli in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

O prometni nesreči v krožnem križišču v Krškem so bili policisti obveščeni 15. 10. nekaj po 15. uri. Opravili so ogled in ugotovili, a je 23-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 23-letnega voznika. V nesreči so se lažje poškodovali 23-letni udeleženi voznik in trije potniki v njegovem vozilu. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Trebanjski policisti so bili 15. 10 okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Slovensko vasjo in Mirno. Ugotovili so, da je 38-letni voznik kombiniranega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Lažje poškodovanega 31-letnega voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.
V noči na 16. 10. je na cesti Novo mesto – Metlika, pri Dolenji Težki Vodi, 39-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola. Zaradi kršitev bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Novomeški policisti so bili 15. 10. poldne obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na parkirnem prostoru prodajalne sunkovito speljeval in zaviral. Policisti so na kraju izsledili 27-letnega kršitelja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil brez nameščenih registrskih tablic. Renault 19 so mu zasegli in o številnih kršitvah z obodolžilnim predlogom seznanili sodišče.