bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Kronika Šentjernej/Bizeljsko

Kršitelji pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
22.10.2018 11:24

Šentjernejski policisti so bili v noči na soboto obveščeni, da naj bi na cesti v okolici Šentjerneja voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču, zapeljal s ceste in nazaj na cesto in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 


V soboto, 20. oktobra, nekaj po 21. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti v kraju Orešje na Bizeljskem. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.