IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika

Krški policisti nasilnežu zasegli več kosov orožja in naboje

Piše: R.K.

Čas objave:
10.04.2024 10:29

Policisti PP Krško so bili pred dnevi obveščeni o nasilju v družini. Takoj so se odzvali, zbirali obvestila in pričeli z izvajanjem ukrepov za zaščito žrtve. Med preiskavo so ugotovili, da 38-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenec je z žrtvijo grdo in surovo ravnal, grozil ji je, da jo bo ubil, jo pretepal in poškodoval.

Policisti so mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja 38-letnika opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so pištolo, dve puški, 775 kosov različnih nabojev, dva nabojnika, kovinski bokser in okoli 5 gramov posušenih rastlinskih delcev konoplje. Zoper osumljenca, ki sicer ima dovoljenje za eno pištolo in eno puško, bodo na pristojno upravno enoto podali pobudo za odvzem orožja.

Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, lahke telesne poškodbe in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovne postopke zaradi kršitev določil Zakona o orožju, Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.