IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Zagreb

Ljubosumje krivo za grozljiv dvojni umor v Zagrebu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2016 07:48

Morilec ni našel ljubimca svojega dekleta, zato se je spravil na ljubimčevega očeta in soseda ter ju hladnokrvno ubil, nato pa pobegnil. Strašen umor se je zgodil včeraj pozno popolne v Zagrebu, osumljenca so okoli 23.ure priprli.

Trupla umorjenih moških so našli včeraj pozno popoldne v mlaki krvi v družinski hiši v Ulici Cuglini v Dubravi, piše Jutarnji list. Policija sumi, da je bil storilec en sam, na žrtvi pa naj bi se spravil z nožem. 

Vlado Plešej (67) in Ivica Pilija (42), sta bila pa neuradnih informacijah večkrat zabodena, menda pa so morilca, ki je pobegnil s kraja dogodka videli mimoidoči. Po njihovih besedah naj bi šlo za mlajšega moškega. 

V času dvojnega umora je bila v hiši mladoletna hči ubitega Pilije, ki je v strahu in kriče pritekla po pomoč k sosedom, med tem ko je soproga ubitega Plešeja ostala v šoku pri žrtvah. Neuradno je slišati, da naj bi skupina mišičastih moških že dopoldne z avtom prišla v njihovo ulico, kjer so grozili in trobili, menda pa so iskali sina ubitega Plešeja. Potem ko je izbruhnil prepir, so menda odšli.  Razlog za krvavo tragedijo naj bi bilo ljubosumje, saj naj bi bila Plešejev sin in žena enega od mladeničev, ki so prišli družini grozit, v ljubezenskem razmerju in pred dnevi tudi pobegnila neznano kam. Skupino predrznežev je Pleše pregnal, a se je morilec kasneje vrnil sam in z njim ter z njegovim sosedom krvavo obračunal.

Menda naj bi osumljenca, za katerega trdijo, da je po umoru zbežal iz hiše, policija našla včeraj okoli 23.ure in ga priprla zaradi suma dvojnega umora.