stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Ljubljana/Novo mesto

Lovci in ribiči lahko kljub omejitvi gibanja opravljajo naloge

Piše: STA

Čas objave:
31.03.2020 14:24

Prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih ter gibanja izven občine stalnega prebivališča ne velja za lovce, ki izvajajo zakonsko predpisane naloge. Dovoljen je tudi individualni ribolov na sladkih vodah, če to občinski odlok dovoljuje ali izrecno ne prepoveduje, ribiškočuvajsko službo je dovoljeno izvajati v celotnem ribiškem okolišu.

Kot so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, opravljajo lovske družine, ki imajo sklenjeno koncesijsko pogodbo, naloge trajnostnega gospodarjenja z divjadjo pod pogoji javne službe, zato začasna splošna prepoved gibanja in zbiranja za lovce, ko izvajajo te naloge, ne velja.

"Seveda pa morajo tudi lovci upoštevati vse ostale že sprejete ukrepe, kot sta ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporaba zaščitnih sredstev in so že navedeni v objavljenih priporočilih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano," so dodali.

Prav tako je dovoljeno individualno izvajati ribolov, če to občinski odlok dovoljuje ali tega izrecno ne omejuje ali prepoveduje. Dovoljeno je tudi izvajanje ribiškočuvajske službe, in sicer izvajati v celotnem ribiškem okolišu. Morajo pa tudi pri tem upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporabo zaščitnih sredstev.