Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Kronika Ljubljana/Novo mesto

Lovci in ribiči lahko kljub omejitvi gibanja opravljajo naloge

Piše: STA

Čas objave:
31.03.2020 14:24

Prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih ter gibanja izven občine stalnega prebivališča ne velja za lovce, ki izvajajo zakonsko predpisane naloge. Dovoljen je tudi individualni ribolov na sladkih vodah, če to občinski odlok dovoljuje ali izrecno ne prepoveduje, ribiškočuvajsko službo je dovoljeno izvajati v celotnem ribiškem okolišu.

Kot so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, opravljajo lovske družine, ki imajo sklenjeno koncesijsko pogodbo, naloge trajnostnega gospodarjenja z divjadjo pod pogoji javne službe, zato začasna splošna prepoved gibanja in zbiranja za lovce, ko izvajajo te naloge, ne velja.

"Seveda pa morajo tudi lovci upoštevati vse ostale že sprejete ukrepe, kot sta ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporaba zaščitnih sredstev in so že navedeni v objavljenih priporočilih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano," so dodali.

Prav tako je dovoljeno individualno izvajati ribolov, če to občinski odlok dovoljuje ali tega izrecno ne omejuje ali prepoveduje. Dovoljeno je tudi izvajanje ribiškočuvajske službe, in sicer izvajati v celotnem ribiškem okolišu. Morajo pa tudi pri tem upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporabo zaščitnih sredstev.