stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Med Birčno vasjo in Uršnimi seli iztiril vlak, dva poškodovana

Piše: R.K.

Čas objave:
18.01.2023 08:21

Včeraj zvečer je na relaciji Birčna vas - Uršna Sela iztiril potniški vlak. Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika - Ljubljana.

Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana, so sporočili iz PU Novo mesto.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje pa so bili v nesreči poškodovani trije potniki. Kot so sporočili, se je zaradi podrtega hrasta iztiril prvi vagon motorne kompozicije. Gasilci iz Novega mesta, Šmihela in Stranske vasi so pregledali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon. Nepoškodovane osebe so prepeljali do Novega mesta, poškodovane pa na kraju oskrbeli in prenesli do ceste. Reševalci so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov Ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Železniška proga Metlika-Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika-Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek ob 18. uri.