pes, zloraba živali Svet24.si

FOTO: Izselili so se, psa pa pustili: "Živel na ...

Marjan Šarec Dobra karma

Vedeževalka odstop Marjana Šarca videla že lani?

jelena karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša noge razgalila vse do cone ...

schwabing, klinika, koronavirus Svet24.si

Okužila ga je ženska, ki ni kazala simptomov: v ...

SLIKA KART ZA ČLANEK ŽIVLJENJE V OBILJU ALI ČLOVEK IN NJEGOVA ORODJA Dobra karma

Izberite karto, ki vas pritegne - skoznjo govori ...

Rasema Begulić Njena.si

'Ne sramujem se resnice, bila sem njegova ...

hocevar rifle Njena.si

Kaj se dogaja z Rifletom?

Kronika Otočec/Novo mesto

Na Dolenjskem dva napada na policistki

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
14.01.2020 12:30

Novomeške policiste so včeraj, nekaj po 16. uri, poklicali na pomoč iz okolice Otočca, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval svojce. Policisti so med vožnjo na kraj dogodka v osebnem avtomobilu opazili kršitelja, ki pa znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in vozilo kasneje ustavil na dvorišču stanovanjske hiše.

Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola, kršitelj pa je bil potnik v vozilu.

Voznik in potnik sta nadaljevala s kršitvami, policistom sta poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je kršitelj napadel policistko. Zoper oba so uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Včeraj, v večernih urah pa so policisti Policijske postaje Novo mesto, po obvestilu občana posredovali še na Novem trgu, kjer naj bi moški in ženska kršila javni red in mir s tem, da naj bi prenočevala na javnem kraju . Izsledili so večkratna kršitelja javnega reda in miru - 56-letno žensko in 31-letnega moškega. Policisti so jima ukazali, da se odstranita, kar pa nista upoštevala. Ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, je kričala na mimoidoče in žalila policiste, zato so zoper njo odredili pridržanje. Med postopkom je kršiteljica napadla policistko in jo lažje poškodovala. Zoper njo so uporabili prisilna sredstva in jo obvladali. 56-letno žensko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, obema pa zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.