nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Med vikendom ujeli 870 tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
07.08.2023 10:33

Minuli vikend so imeli policisti veliko dela. Na območju Brežic so prijeli 452 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, na območju Krškega 13, na območju Metlike pa pet.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Rigonc v soboto ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 4. in 7. avgustom na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Podgračeno, Gabrje pri Dobovi, Ribnica, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Rakovec, Bukošek) izsledili in prijeli 430 državljanov Afganistana, 132 državljanov Maroka, 106 državljanov Pakistana, 62 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Indije, 16 državljanov Turčije, 16 državljanov Rusije, 14 državljanov Konga, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Irana, štiri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana Palestine. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli 13 državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Križevska vas) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.