nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

Minuli vikend pili kot "za stavo"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2015 13:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli vikend intervenirali v 116 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 367 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi 32 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, ponarejanja denarja, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

V POSAVJU IN NA DOLENJSKEM ŠTEVILNI VOZILI POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto popoldan preverjali psihofizično stanje voznikov. Ustavili so kar dvanajst kršiteljev, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V Dobovi so v petek odredili preizkus alkoholiziranosti štirim kolesarjem. Vsi so bili očitno pod vplivom alkohola, eden je vozil celo po nasprotnem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Dva kolesarja sta opravljanje preizkusa odklonila, eden je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola, drugi pa 0,62 miligramov. V Dobovi so odredili preizkus alkoholiziranosti tudi dvema voznikoma osebnih avtomobilov, ki sta bila vidno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je potrdil domneve policistov, v litru izdihanega zraka sta imela 0,67 in 0,95 miligramov alkohola. Voznik osebnega avtomobila, ki so ga istega dne ustavili v Brežicah, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola.

V soboto popoldan so psihofizično stanje voznikov motornih vozil preverjali na območju Dolenjske. V Trebelnem so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola in v Šentrupertu, kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. V Novem mestu so med kontrolo prometa opazili voznika, ki je po enosmerni cesti vozil v nasprotni smeri. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da gre za voznika začetnika. V litru izdihanega zraka je imel 0,25 miligramov alkohola. V noči na nedeljo so v Novem mestu opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez prižganih luči. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so v Novem mestu odredili preizkus tudi vozniku osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligramov alkohola. Osebni avtomobil Ford focus so mu zasegli.


Zoper kršitelje so policisti dosledno ukrepali. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge in napisali obdolžilne predloge.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Trebanjski policisti so bili v noči na 11. 10. obveščeni o prometni nesreči med Gomilo in Trebnjim. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtombila na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilo in trčil v prometno signalizacijo. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola.

VLOM

Na Jakčevi ulici v Novem mestu je v noči na 10. 10. nekdo skozi strešno okno vlomil v gostinski lokal. Odtujil je nekaj kovancev, več steklenic alkoholne pijače in tobačne izdelke. Škode je za okoli 1000 evrov.