stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Mladoletniku zasegli petarde

Piše: R.K.

Čas objave:
06.11.2023 13:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 3. 11. in 6. 11. posredovali v 212 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 640 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl kolesar in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na Obrežju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 25-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Nasilništvo

Sevniški policisti so bili v noči na 5. 11. obveščeni o pretepu na prireditvenem prostoru v Studencu. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je šest nasilnežev preteplo 21-letnega oškodovanca. Poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so potrdili identiteto vseh šestih osumljencev, ki so pobegnili s kraja. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nasilništva. Po zaključeni preiskavi bodo zoper nasilneže na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V kraju Fučkovci na območju PP Črnomelj je v noči na 3. 11. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi znamke Stihl. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.000 evrov.
V Dolenji Stari vasi na območju Šentjerneja je med 22. 10. in 3. 11. neznanec vlomil v počitniško hišo in drvarnico in odtujil motorno žago in daljnogled. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2.600 evrov škode.

Na Brodu v Novem mestu je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 31. 10. in 3. 11. je v Šentjerneju neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in odtujil šest zavitkov izolacijskega materiala v vrednosti okoli 600 evrov.

Na Jakčevi ulici v Novem mestu je 3. 11. nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil rabljeno mikrovalovno pečico.

Med 30. 10. in 4. 11. je v okolici Mirne Peči neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kuhinjske elemente in luči. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino nastalo za okoli 4.500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Kostanjevici na Krki je 4. 11. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala armaturne plošče odtujil okoli 200 evrov.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je 4. 11. okoli 19. ure nekdo vstopil v prostore prodajalne in iz blagajne odtujil okoli 180 evrov.

V Kotu na območju Semiča je med 4. 11. in 5. 11. neznanec vlomil v zidanico in odtujil posodo z okoli 70 litrov vina in vinogradniške pripomočke.

V Dolnji Težki Vodi je v noči na 5. 11. nekdo vlomil v dva osebna avtomobila. Iz enega vozila ni ničesar odtujil, v drugem pa je našel denarnico in odtujil 200 evrov.

V Črmošnjicah pri Stopičah je v noči na 5. 11. neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil dve denarnici z dokumenti in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 550 evrov.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča pri Muhaberju

3. 11. nekaj pred 11. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Muhaberju. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 46-letni voznik, ki je v križišču odvzel prednost 42-letnemu vozniku. V nesreči je bil lažje poškodovan 42-letni voznik in štirje potniki v njegovem vozilu. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

3. 11. nekaj pred 20. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Volvo čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Češke prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V noči na 5. 11. so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X3 francoskih registrskih oznak. 53-letni državljan Rusije je prevažal pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 5. 11. nekaj po 5.30 so sevniški policisti v Boštanju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen sharan nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Moldavije prevaža sedem državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. 5. 11. zvečer so na Obrežju kontrolirali voznika kombija Volkswagen transporter nemških registrskih oznak. 51-letni državljan Ukrajine je prevažal sedem državljanov Armenije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 3. 11. in 6. 11. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Loče, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 67 državljanov Afganistana, 67 državljanov Rusije, 25 državljanov Pakistana, 22 državljanov Bangladeša, 16 državljanov Maroka, 12 državljanov Nepala, devet državljanov Iraka, osem državljanov Konga, sedem državljanov Turčije, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Indije, dva državljana Gvineje in po enega državljana Alžirije, Irana, Sirije, Egipta in Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Marindol, Preloka, Nova Lipa) so izsledili in prijeli deset državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana in štiri državljane Sudana, na območju PP Metlika (Rakovec, Drašiči) sedem državljanov Irana, državljana Turčije in državljana Pakistana in na območju PP Krško (Črešnjevec pri Oštrcu) enajst državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

JAVNI RED IN MIR

Mladoletniku zasegli petarde

Policisti PP Novo mesto so bili 3. 11. nekaj po 20. uri obveščeni o motečem pokanju petard pri gradu Grm v Novem mestu. Takoj so se odzvali in v okolici izsledili mladoletnega kršitelja. Zasegli so mu sedem prepovedanih petard in o kršitvah seznanili starše in na sodišče podali obdolžilni predlog.

OSTALE ZADEVE

Požar

5. 11. nekaj po 12.30 smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Boštanju. Požar so gasilci omejili in pogasili, po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 60.000 evrov premoženjske škode. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi zagorelo pregreto olje v ponvi na plinskem štedilniku, ogenj pa se je razširil na ostrešje hiše. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.