volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Množični vlomi

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2023 08:19

Med vikendom so policisti obravnavali veliko kraj ter pretepov med temi pa je bilo tudi veliko primerov vlomov. Obravnavali so primere vloma v hišo ter vloma v več avtov.

V Novem mestu pridržali opitega nasilneža

 V noči iz nedelje na ponedeljek so novomeški policisti posredovali v Brezju zaradi nasilja nad žensko. Tam je 58-letnik žali svojo partnerko in jo nagnal iz bivališča. Opiti 58-letnik je z žalitvami nadaljevali tudi po prihodu policistov in ker se ni pomiril in upošteval ukazov policistov, so ga odpeljali v pridržanje.

Identificirali osumljence, ukradeno vespo pa vrnil lastniku

V soboto, nekaj pred sedmo zvečer, so trije neznanci na Cesti 4. julija v Krškem ukradli vespo in se z njo odpeljali. Enega od osumljencev so z vespo zalotili v Brezine. Voznik je opazil policiste in ji poskušal pobegniti, da ni uspel in je vespo raje odvrgel in zbežal. Osumljenca iz Brezine in njegove pomagače poznajo, zato jih bodo kazensko ovadili, vespo pa so vrnili lastniku.

Vlom v hišo

V noči iz sobote na nedeljo so vlomili v stanovanjsko hišo sredi naselja Gorenji Maharovec. Nekaj po polnoči so se lastniki vrnili domov in ugotovili, da je vse razmetano (odsotnosti so bili nekaj ur). P prvih ugotovitvah so odnesli puhalnik za listje znamke Makita in nekaj nakita. Škodo ocenjujejo na vsaj nekaj sto evrov.

Ukradli dve teleti

V soboto dopoldne so policiste klicali v Malo Loko. Trebanjski policisti so tam ugotovili, da so neznanci ponoči iz pašnika odtujili dve teleti in lastnikom s tem povzročili za okoli tri tisoč evrov škode.

Vlomili v več vozil, na koncu padli v roke policistom

V noči iz sobote na nedeljo so se šentjernejski policisti ukvarjali z več vlomi in poskusi vlomov v vozila obiskovalcev javne prireditve. Storilci so:

-  razbili steklo na Škodi Kamiq in odnesli nahrbtnik in torbico ter povzročili za vsaj 600 evrov škode,

-  razbili steklo na VW Passat, podrli zadnje sedeže in odnesli vrtalni stroj z električnim vodnikom, lastniku so povzročili za okoli 700 evrov škode,

-  razbili steklo ali poskušali vlomiti še v tri parkirane avtomobile, a pri vlomu niso bili uspešni. Kljub temu so na vsakem avtu naredili za nekaj sto evrov škode.

Nekaj ukradenih predmetov so kasneje policisti našli v okolici in jih vrnili lastnikom. Policisti iz Šentjerneja so skupaj s policisti vodniki službenih psov kmalu zatem v bližini prijeli tri osebe, stare 15, 18 in 20 let. 20-letnika iz Čateža ob Savi so do sedaj že 17-krat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, prav tako so za kazniva dejanja že obravnavali že 18-letnika iz Dobruške vasi. Policijska preiskava dogodka še poteka, po zaključku bodo vse tri kazensko ovadili.