stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Močno vinjen vijugal po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2022 09:51

Včeraj okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila VW golf, ki naj bi peljal iz smeri Uršnih sel proti Novem mestu, vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Takoj so se odzvali in v Birčni vasi so policisti PPP Novo mesto kršitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 59-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,11 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Včeraj okoli 23. ure so policisti med kontrolo prometa v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Ugotovili so, da 25-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozniku. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2200 evrov.