stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Moldavec, Romun in Ukrajinka prevažali migrante

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2024 09:18

Policisti so včeraj prijeli več tihotapcev in tujcev, ki so mejo prestopili na nedovoljen način. med drugim so posredovali v Kostanjevici na Krki, v Podbočju in Metliki.

Na območju Kostanjevice ob Krki so policisti nekaj po 19. uri ustavili voznika kombija Mercedes vito romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Moldavije v kombiju prevaža pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V Podbočju so okoli 21. ure kontrolirali voznika kombija Volkswagen crafter hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Romunije je prevažal 11 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli polnoči so policisti v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 5 nemških registrskih oznak. 46-letna državljanka Ukrajine je v avtomobilu prevažala osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanki Ukrajine in državljanoma Romunije in Moldavije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 36 tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, še potekajo.

Mazda 070324.JPG
Ukrajinka je prevažala osem Turkov
PP Metlika

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Nova vas pri Mokricah, Rakovec, Loče, Rigonce, Mihalovec) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, tri državljane Egipta, dva državljana Rusije, državljana Tunizije in državljana Iraka. Na območju PP Črnomelj (Podlog) so prijeli tri državljane Afganistana in na območju PP Sevnica (Gornje Orle) pet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.