gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Na prehodu za pešce je povozil peško

Piše: R.K.

Čas objave:
05.12.2023 10:16

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 259 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem izrekli ukrep prepovedi približevanja osumljencu nasilja v družini. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Padec kolesarja

Policisti PP Trebnje so bili 4. 12. nekaj po 7. uri obveščeni o padcu kolesarja v Šentrupertu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 86-letni moški kolesaril po pločniku, kjer je izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Na prehodu za pešce zbil peško

Nekaj po 17. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Ugotovili so, da je 58-letni voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti ob zavijanju levo na prehodu za pešce trčil v 58-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trčil v cisterno

Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Smedniku. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del priklopnega dela tovornega vozila, ki ga je v isti smeri vozil 51-letni voznik iz Srbije. Oba udeleženca sta bila lažje poškodovana, oskrbeli so ju na kraju nesreče. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so okoli 14.30 med kontrolo prometa na območju Sevnega zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 307. Med postopkom so ugotovili, da 41-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli, o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali poskus vloma

V Malih Vodenicah je popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V hišo mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za 500 evrov škode.

Prijeli osem tihotapcev, prevažali so 37 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C4 francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Francije in 28-letni državljan Romunije v vozilu prevažata dva državljana Maroka, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 11.30 so v Bukošku ustavili voznika osebnega avtomobila Lynk&Co italijanskih registrskih oznak. 36-letni državljan Litve je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V naselju Trebež so nekaj po 17. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra slovenskih registrskih oznak. Državljan Moldavije je v vozilu prevažal šest državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 19. ure so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. 23-letni državljan Albanije je prevažal dva državljana Palestine in tri državljane Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Na območju Brežic so kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4 registrskih oznak Velike Britanije, ki je prevažal devet državljanov Turčije. 22-letni voznik iz Moldavije je s kraja poskušal pobegniti z osebnim avtomobilom Audi A6, ki ga je vozil 30-letni voznik iz Moldavije. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali. Nekaj po 20. uri so v Metliki kontrolirali voznika kombija Ford Tourneo hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da 24-letni državljan Latvije prevaža 11 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcem so policisti odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Veliki Obrež, Loče, Čatež ob Savi, Trnje, Brežice, Jereslavec) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Palestine, šest državljanov Afganistana, dva državljana Indije, dva državljana Turčije, dva državljana Mongolije in državljana Sirije. Na območju PP Krško (Planina v Podbočju) so prijeli 24 državljanov Sirije, na območju PP Sevnica (Sevnica) šest državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Drašiči, Krasinec) šest državljanov Sirije in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.