profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Ljubljana

Na sojenju Zaviršku pričal izvedenec za požare

Piše: STA

Čas objave:
09.07.2021 10:20

Na sojenju Martinu Zaviršku, ki je obtožen, da je soprogo polil z bencinom in zažgal, je včeraj pričal izvedenec za požare Franc Sablič. Po njegovi oceni je Zavirškov zagovor malo verjeten. Če bi se zgodilo, kar trdi obtoženi, bi bil tudi sam delno polit z bencinom in bi gorela tudi njegova oblačila, njegove navedbe povzemajo mediji.

Zaviršek je v zagovoru povedal, da je po prepiru s soprogo vzel kanto, jo dvignil nad glavo in z bencinom nameraval politi njen avto v garaži. Takrat ga je začela odrivati, tako da je polil tudi njo. Da bi se pomiril, je prižgal cigareto, naslednji trenutek pa je bilo vse v ognju, danes navajata Dnevnik in Slovenske novice.

Po oceni izvedenca za požare je bil avto polit le z manjšo količino bencina. Večji del bencina je bil polit zunaj garaže. To je po Sabličevih besedah verjetno tudi mesto, kjer je prišlo do prvotnega plamena. Ta Zavirška ni dosegel, sicer bi imel poškodbe še kje drugje in ne samo po rokah.


Sablič je tudi opozoril, da če bi obtoženi veliko kanto dvignil in hotel politi približno poldrugi meter visok avto, bi to težko storil, prav tako bi bencin polil tudi po sebi in v tem primeru bi ob vzbuhu zagorela njegova oblačila, povzemata omenjena časnika.

Včeraj so sicer ponovno zaslišali tudi izvedenca za sodno medicino.

Zaviršek je obtožen, da je 12. avgusta lani na dvorišču pred domačo hišo v Mali Račni pri Grosupljem 44-letno ženo polil z gorljivo tekočino. Dva tedna pozneje je v bolnišnici zaradi poškodb umrla. Tožilka Špela Brezigar trdi, da je to storil iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je soproga nameravala zapustiti zaradi drugega moškega. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo v drugi polovico avgusta.