stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Zalotil vlomilca, ki je nato pobegnil

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2021 09:07

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je včeraj nekaj po poldnevu lastnik v stanovanju zalotil neznanca, ki je brskal po njegovih stvareh. Osumljenec, močnejše postave, visok približno 180 cm, temnih las in rahle pleše, star okoli 40 let, je iz kraja pobegnil, s seboj pa odnesel denarnico z nekaj dokumenti in denarjem. Skupaj s poškodovano ključavnico je škode za okoli 200 evrov.

V Metliki je storilec v zadnjem tednu dni vstopil v stanovanjsko hišo in odnesel tisoč evrov gotovine, ki jih je našel po pregledu prostorov. Policisti so opravili ogleda.

Vlomili so tudi v stanovanje na Trdinovi ulici v Novem mestu, a kot kaže nič odnesli. So pa z vlomom naredili za nekaj deset evrov škode na vratih stanovanja. Podobno se je zgodilo tudi na Smrečnikovi ulici, kjer pa so uspeli odnesti še jekleni uhan, srebrn prstan in tablični računalnik. Skupaj so lastnikom naredili za vsaj 250 evrov škode.



Na Cesti bratov Milavcev v Brežicah so se policisti zvečer odzvali na prijavo vloma v leseno lopo. Domači so se ravno vrnili iz morja in opazili poškodbe na lopi, z ogledom so ugotovili, da manjka pet ribiških palic in tri torbe z ribiško opremo. Skupaj so naredili na nekaj manj kot tisoč evrov škode.

V noči iz četrtka na petek so neznanci vstopili v ograjno igrišče vrtca pri osnovni šoli v Bršljinu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so vrtcu odnesli dva senčnika bež barve, skupaj s kovinskim podstavkom. Škodo ocenjujejo na okoli tisoč evrov.