profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Najprej brez izpita, nato še brez avta

Piše: R.K.

Čas objave:
23.12.2021 08:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in poškodovanja tuje stvari. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


Zasega vozil
Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Brežicah okoli 9. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 106. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V Metliki so policisti ob 13.30 ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila Audi A7, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršiteljema so vozila zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilna predloga.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Okoli 17.30 so policisti PP Novo mesto na območju Golobinjeka ustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes SLK in mu zaradi sumov vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 19-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali


Med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem so policisti v noči na 23. 11. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Vlom
V Trebnjem je med 8.30 in 9.30 neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju tovornega vozila odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in v Otovcu (PP Črnomelj) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.