franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika London

Napadena britanska poslanka umrla

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2016 19:20

Poslanka opozicijskih britanskih laburistov Jo Cox, ki jo je danes popoldne na severu Anglije večkrat ustrelil in nato še zabodel neznanec, je zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrla, je sporočila policija.

Motiv napada še ni znan. Oba tabora na prihajajočem referendumu o brexitu sta zaradi napada za danes prekinila referendumsko kampanjo.

Poslanko, zagovornico obstanka Velike Britanije v EU, je v kraju Birstall v bližini Leedsa na severu Anglije zabodel in večkrat ustrelil neki moški, medtem ko se je pripravljala na redno srečanje z volivci v mestni knjižnici.

Mediji so kasneje povzeli poročanje televizije Sky News, da je napadalec po trditvah prič ob napadu vzklikal "Britain first" (najprej Britanija), kar bi se lahko nanašalo na suverenost Velike Britanije. Na Otoku sicer obstaja tudi skrajno desna stranka s tem imenom.


Poleg poslanke je bil v incidentu lažje poškodovan 77-letni moški. Policija pa je v povezavi z napadom prijela 52-letnega moškega. Policija je na novinarski konferenci pojasnila, da v zvezi z napadom ne iščejo več nikogar in da skušajo izvedeti več o prijetem moškem.

Dodali so, da se je preiskava šele začela in da za zdaj motiv še ni jasen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi napada je referendumsko kampanjo za danes najprej prekinil tabor zagovornikov obstanka države v EU, kmalu zatem pa še nasprotni tabor, ki si prizadeva za izstop Otoka iz unije. Tudi premier David Cameron, ki je v okviru kampanje danes v Gibraltarju, je odpovedal napovedani govor in srečanja. Vodilni britanski politiki so bili zaradi napada na poslanko pretreseni.