nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Nasilen mopedist se je znesel nad zdravstvenim osebjem

Piše: R.K.

Čas objave:
19.09.2023 11:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 92 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Zaščitili so žrtev in osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali nesrečo v kateri se je udeleženec prevrnil s traktorjem

Nekaj po 9. uri so policisti bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu s traktorjem. Sevniški policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 24-letni moški opravljal dela s kmetijskim traktorjem. Pri vožnji po travniku je na spolzki podlagi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad traktorjem, se prevrnil in lažje poškodoval. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Voznik mopeda pod vplivom alkohola

Policisti PPP Novo mesto so bili nekaj po 19. uri obveščeni o padcu motorista na območju Vinjega vrha. Ugotovili so, da je 62-letni voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov alkohola, se je nedostojno vedel do zdravstvenega osebja in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine

Med 15. 9. in 18. 9. je s kmetijskih površin v Srebrničah nekdo odtujil večjo količino zelenjave in s tem povzročil za okoli 300 evrov škode.

Na Mestnih Njivah (PP Novo mesto) je med 15. 9. in 18. 9. neznanec vlomil v garažo in odtujil motorno žago in opremo za ribolov. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.100 evrov.

Na območju Velikega Cerovca (PP Novo mesto) je med 17. 9. in 18. 9. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil avtomobilsko prikolico, ročno orodje in zaboj z zelenjavo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 17. ure so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V noči na 19. 9. so v Trnovcu (PP Metlika) kontrolirali voznika kombija Ford transit madžarskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 25-letni državljan Belorusije v kombiju prevaža 15 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Hrvaške in državljanu Belorusije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Mihalovec, Slovenska vas, Cirnik, Obrežje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 47 državljanov Afganistana, 29 državljanov Maroka, 21 državljanov Pakistana, šest državljanov Konga, pet državljanov Turčije, štiri državljane Indije, tri državljane Irana, tri državljane Kameruna, državljana Tunizije, državljana Kitajske in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci še potekajo.