stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvam

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2022 10:27

Trebanjski policisti so 10.12. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Ugotovili so, da 38-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad starši in partnerko.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nasilnež izsiljeval žrtve, jim grozil, da jih bo ubil, mamo pa lasal in grozil z nožem. Žrtvam je pred nasilnežem uspelo pobegniti in poiskati pomoč. Policisti so ga izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaščitili so žrtve in osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Nevarna vožnja v cestnem prometu

Policisti PP Novo mesto so 10.12. nekaj pred 22. uro na območju Otočca zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Citroen xara. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval v smeri proti Kronovem. Nevarnega voznika so policisti dohiteli in poskušali preprečiti nadaljnjo vožnjo, takrat pa je voznik trčil v službeno vozilo policije, zapeljal s ceste preko travnika in nadaljeval z vožnjo po lokalni cesti. V naselju Prapreška pot so kasneje nevarnega voznika izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za večkratnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil. Zoper osumljenca bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi in tatvine

V okolici Trebnjega je 10.12. med 18. in 23. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil puško, bajonet in nož. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2000 evrov.

11.12. okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore izobraževalne ustanove, kjer je v enem izmed prostorov vlomil še v avtomat za tople napitke in odtujil denar.

11.12. popoldne je v Trebnjem neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah je odtujil zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1100 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 10. 12. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom tovornega vozila na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki sta se na ta način poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 9.12. in 12.12. na območju PP Brežice (Loče, Obrežje, Rigonce, Dobova, Podgračeno, Jesenice, Bukošek in Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 51 državljanov Rusije, 45 državljanov Indije, 45 državljanov Pakistana, 28 državljanov Kube, 14 državljanov Sirije, devet državljanov Afganistana, pet državljanov Maroka, štiri državljane Tunizije in dva državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.