franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Atene

Našli razbitine strmoglavljenega letala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2016 16:01

Reševalci so v morju pred Egiptom sprva opazili dva večja predmeta oranžne barve, zatem pa ugotovili, da gre za razbitine letala, ki je na poti iz Pariza v Kairo ponoči strmoglavilo v morje južno od grškega otoka Karpatos. Na gladini morja plavajo reševalni jopiči in deli plastike, preživelih ni opaziti. Na krovu letala je bilo 66 ljudi.

Domnevne razbitine airbusa egiptovske družbe EgyptAir so opazili okoli 420 kilometrov jugovzhodno od Karpatosa, poročanje televizije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih grških oblasti je letalo strmoglavilo okoli 130 morskih milj (240 kilometrov) južno od Karpatosa. Vzroki za strmoglavljenje niso znani, tako egiptovske kot francoske oblasti pa ne izključujejo niti možnosti tehnične napake niti terorističnega napada.

Letalo na letu MS804 je vzletelo iz Pariza v četrtek ob 23.09 in je izginilo z radarja danes ob 2.30 po srednjeevropskem času. Takrat je letalo že bilo v egiptovskem zračnem prostoru.

Egiptovske oblasti so sprožile obsežno iskalno in reševalno akcijo, v njej pa z letali in ladjo sodelujeta tudi Grčija in Francija. Pripravljenost pomagati pri iskanju pogrešanega letala je izrazila tudi zveza Nato.

Dodatne informacije:

Egiptovska letalska družba EgyptAir je sporočila, da so blizu grškega otoka Karpatos našli ostanke njenega potniškega letala, ki je s 66 ljudmi na krovu danes strmoglavilo v Sredozemskem morju. "Egiptovsko ministrstvo za civilno letalstvo je pravkar prejelo uradno pismo egiptovskega zunanjega ministrstva, v katerem so potrdili, da so našli razbitine pogrešanega letala," je sporočila letalska družba na Twitterju. Dodali so, da na gladini morja plavajo reševalni jopiči in deli plastike, poroča francoska tiskovna agencija AFP. O najdbi so obvestili svojce potnikov in članov posadke letala. Egiptovski preiskovalci skupaj z grškimi nadaljujejo iskanje drugih razbitin letala, je še sporočila letalska družba. Grška vojska je pred tem sporočila, da so razbitine opazili okoli 420 kilometrov jugovzhodno od Karpatosa. Letalo, ki je bilo na poti v Kairo, je vzletelo iz Pariza v sredo ob 23.09, z radarja pa je izginilo danes ob 2.30 po srednjeevropskem času, ko je že bilo v egiptovskem zračnem prostoru. Vzrok strmoglavljenja še ni znan, oblasti v Kairu pa menijo, da je bolj kot tehnična napaka verjeten teroristični napad.

Na letalu je bilo 56 potnikov ter sedem članov posadke in trije varnostniki. Trideset jih je bilo državljanov Egipta, 15 Francozov, dva iraška državljana ter po en državljan Velike Britanije, Kanade, Belgije, Portugalske, Alžirije, Sudana, Čada, Savdske Arabije in Kuvajta.