Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika

Nesrečama botrovala alkohol in hitrost

Piše: R.K.

Čas objave:
23.11.2021 11:28

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih
prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči pri Dvoru, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal v jarek. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov
alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost


Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča v Dobravi, na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo izdali plačilni nalog.

V noči na 22. 11. je na železniški postaji v Semiču nekdo odtujil okoli 1300 metrov bakrenega in optičnega kabla signalno varnostnih naprav. S tatvino je povzročil za okoli 5000 evrov premoženjske škode.

V naselju Ravni na območju PP Krško je nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke izsledili in prijeli 15 državljanov Afganistana, v Balkovcih šest državljanov Afganistana v Tribučah šest državljanov Afganistana in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.