kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

Rok Snežič v DZ Necenzurirano

Rok Snežič o Dijani Đuđič in denarju za SDS: ...

Radi Odkrito.si

Nina Radi: "Na nek način sva vedela, da se bo ...

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Kronika Sevnica/Brežice/Litija

Neurje pustošilo tudi v Posavju

Piše: SPIN

Čas objave:
03.07.2019 06:28

Vremenska ohladitev je prišla skupaj z nalivi in močnimi sunki vetra. Območje občine Sevnica je včeraj v popoldanskih urah zajelo neurje. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Boštanj, Tržišče, Studenec, Loka, Breg, Poklek, Blanca in Zabukovje, ki so izčrpali vodo iz štirinajstih objektov, zavarovali dva zemeljska plazova in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt ter nudili pomoč delavcem Komunale in CGP pri čiščenju cestišč.

podrto drevo 2.jpg
Gasilci so odstranili podrto drevo
Foto: PGD Sevnica

Tudi območje občine Brežice je v popoldanskih urah zajelo neurje. Gasilci PGD Brežice, PGD Veliki Obrež in PGD Mihalovec so izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov in podvoza na regionalni cesti. Ceste so očistili delavci podjetja Komunale in CGP.

Neurje ni prizaneslo niti občini Krško.  Na ceste se je podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci podjetja Kostak in CGP.

V občini Litija in Ivančna Gorica so prav tako zaradi neurja posredovali prostovoljni gasilci.  Na območju Ivančne Gorice, je neurje odkrilo objekt. Gasilcem so pomagali zavarovati okolico, dokler niso objekta zavarovali in sanirali.

Ob torkovih neurjih so imeli zlasti v vzhodni in južni Sloveniji precej težav z naraslimi meteornimi vodami in hudourniškimi vodotoki. Tudi danes popoldne in v noči na četrtek lahko ob nevihtah v več delih države nastanejo podobne razmere, opozarja Agencija za okolje.