stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Sevnica/Brežice/Litija

Neurje pustošilo tudi v Posavju

Piše: SPIN

Čas objave:
03.07.2019 06:28

Vremenska ohladitev je prišla skupaj z nalivi in močnimi sunki vetra. Območje občine Sevnica je včeraj v popoldanskih urah zajelo neurje. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Boštanj, Tržišče, Studenec, Loka, Breg, Poklek, Blanca in Zabukovje, ki so izčrpali vodo iz štirinajstih objektov, zavarovali dva zemeljska plazova in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt ter nudili pomoč delavcem Komunale in CGP pri čiščenju cestišč.

podrto drevo 2.jpg
Gasilci so odstranili podrto drevo
Foto: PGD Sevnica

Tudi območje občine Brežice je v popoldanskih urah zajelo neurje. Gasilci PGD Brežice, PGD Veliki Obrež in PGD Mihalovec so izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov in podvoza na regionalni cesti. Ceste so očistili delavci podjetja Komunale in CGP.

Neurje ni prizaneslo niti občini Krško.  Na ceste se je podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci podjetja Kostak in CGP.

V občini Litija in Ivančna Gorica so prav tako zaradi neurja posredovali prostovoljni gasilci.  Na območju Ivančne Gorice, je neurje odkrilo objekt. Gasilcem so pomagali zavarovati okolico, dokler niso objekta zavarovali in sanirali.

Ob torkovih neurjih so imeli zlasti v vzhodni in južni Sloveniji precej težav z naraslimi meteornimi vodami in hudourniškimi vodotoki. Tudi danes popoldne in v noči na četrtek lahko ob nevihtah v več delih države nastanejo podobne razmere, opozarja Agencija za okolje.