harry meghan2 Svet24.si

Kam je izginila Meghan Markle?

potapljaci02 Svet24.si

»Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

milanic mamic Ekipa24.si

Darko Milanič četnik?! Na sramoten način so mu ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

meta hrovat Ekipa24.si

Žalostno! Nove podrobnosti o grozni nesreči Mete...

Kronika Sevnica/Brežice/Litija

Neurje pustošilo tudi v Posavju

Piše: SPIN

Čas objave:
03.07.2019 06:28

Vremenska ohladitev je prišla skupaj z nalivi in močnimi sunki vetra. Območje občine Sevnica je včeraj v popoldanskih urah zajelo neurje. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Boštanj, Tržišče, Studenec, Loka, Breg, Poklek, Blanca in Zabukovje, ki so izčrpali vodo iz štirinajstih objektov, zavarovali dva zemeljska plazova in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt ter nudili pomoč delavcem Komunale in CGP pri čiščenju cestišč.

podrto drevo 2.jpg
Gasilci so odstranili podrto drevo
Foto: PGD Sevnica

Tudi območje občine Brežice je v popoldanskih urah zajelo neurje. Gasilci PGD Brežice, PGD Veliki Obrež in PGD Mihalovec so izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov in podvoza na regionalni cesti. Ceste so očistili delavci podjetja Komunale in CGP.

Neurje ni prizaneslo niti občini Krško.  Na ceste se je podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci podjetja Kostak in CGP.

V občini Litija in Ivančna Gorica so prav tako zaradi neurja posredovali prostovoljni gasilci.  Na območju Ivančne Gorice, je neurje odkrilo objekt. Gasilcem so pomagali zavarovati okolico, dokler niso objekta zavarovali in sanirali.

Ob torkovih neurjih so imeli zlasti v vzhodni in južni Sloveniji precej težav z naraslimi meteornimi vodami in hudourniškimi vodotoki. Tudi danes popoldne in v noči na četrtek lahko ob nevihtah v več delih države nastanejo podobne razmere, opozarja Agencija za okolje.