stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto/Krško/Kostanjevica na Krki/Šentjernej

Neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo tudi Dolenjsko in Posavje

Piše: SPIN

Čas objave:
15.06.2020 08:11

Območje Novega mesta je včeraj okoli 19.30 ure zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalivala kletne prostore objektov, parkirišča, ulice ter križišča. Gasilci GRC Novo mesto so črpali vodo in čistili jaške na Šegovi, Ragovski in Cankarjevi ulici ter na Kandijski cesti.

Na Župančičevem sprehajališču je drevo padlo na streho poslovnega objekta. Gasilci so drevo odstranili in prekrili poškodovani del strehe. Na Seidlovi cesti je voznik z osebnim vozilom obtičal v vodi, ki je poplavila cestišče. Gasilci so vozilo izvlekli iz vode in očistili odtoke. Na ceste v krajih Črmošnjice pri Stopičah in Srebrniče je podrlo nekaj dreves, ki so jih odstranili delavci cestnega podjetja. V naselju Ratež je meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Ratež so izčrpali vodo, očistili blato iz prostorov ter očistili odtočne jaške pred objektom.

Tudi krško občino je včeraj popoldne zajelo močno deževje. Posredovali so gasilci PGD Veliki Podlog, ki so v naselju Kerinov grm izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše in jaška ob njej, posredoval je tudi dežurni delavec komunalnega podjetja Kostak, ki je razžagal in odstranil drevo, ki se je podrlo na lokalno cesto v naselju Brege.

Včeraj v popoldanskih urah je kostanjeviško občino zajelo močno deževje, ki je zalilo vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa. Posredovali so dežurni delavci CGP in gasilci PGD Prekopa, ki so očistili odtočne jaške in vozišče.

Sinoči, ob 20.14 uri, pa je v naselju Gruča, v občini Šentjernej meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjernej so vodo izčrpali.