Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

misija 4 Svet24.si

Carpe Diem ali ekskluzivno evrovizijsko druženje

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

luka doncic pm Ekipa24.si

Kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića? ...

Kronika Novo mesto/Krško/Kostanjevica na Krki/Šentjernej

Neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo tudi Dolenjsko in Posavje

Piše: SPIN

Čas objave:
15.06.2020 08:11

Območje Novega mesta je včeraj okoli 19.30 ure zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalivala kletne prostore objektov, parkirišča, ulice ter križišča. Gasilci GRC Novo mesto so črpali vodo in čistili jaške na Šegovi, Ragovski in Cankarjevi ulici ter na Kandijski cesti.

Na Župančičevem sprehajališču je drevo padlo na streho poslovnega objekta. Gasilci so drevo odstranili in prekrili poškodovani del strehe. Na Seidlovi cesti je voznik z osebnim vozilom obtičal v vodi, ki je poplavila cestišče. Gasilci so vozilo izvlekli iz vode in očistili odtoke. Na ceste v krajih Črmošnjice pri Stopičah in Srebrniče je podrlo nekaj dreves, ki so jih odstranili delavci cestnega podjetja. V naselju Ratež je meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Ratež so izčrpali vodo, očistili blato iz prostorov ter očistili odtočne jaške pred objektom.

Tudi krško občino je včeraj popoldne zajelo močno deževje. Posredovali so gasilci PGD Veliki Podlog, ki so v naselju Kerinov grm izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše in jaška ob njej, posredoval je tudi dežurni delavec komunalnega podjetja Kostak, ki je razžagal in odstranil drevo, ki se je podrlo na lokalno cesto v naselju Brege.

Včeraj v popoldanskih urah je kostanjeviško občino zajelo močno deževje, ki je zalilo vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa. Posredovali so dežurni delavci CGP in gasilci PGD Prekopa, ki so očistili odtočne jaške in vozišče.

Sinoči, ob 20.14 uri, pa je v naselju Gruča, v občini Šentjernej meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjernej so vodo izčrpali.