profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti prijeli tatova

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
09.07.2018 12:57

Novomeški policisti so bili prejšnjo soboto zvečer obveščeni, da naj bi na Novem trgu dva neznanca ukradla moped. Takoj so odšli na kraj in na podlagi opisa na Loki izsledili oba storilca, ki sta medtem skušala pobegniti.

Med postopkom so ugotovili, da sta 19-letni in 20-letni osumljenec pred tem oškodovancu odtujila mobilni telefon in denar, kasneje pa sta na Novem trgu skušala odtujiti moped. Ukradene predmete so policisti zasegli in vrnili oškodovancu, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Z delovišča v Novem mestu je v noči na minuli petek nekdo odtujil okoli 300 metrov električnih vodnikov in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Poškodovana motorist in potnica
8. 7. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na Senovem. Novomeški prometniki so ugotovili, da je nesrečo povzročil 55-letni motorist iz Hrvaške, ki je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Motorist je zaviral, izgubil oblast nad motorjem in padel. V nesreči sta se motorist in 47-letna potnica lažje poškodovala.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Črnomaljski policisti so bili 6. 7. okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in kombiniranega vozila v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču pričel prehitevati voznika kombiniranega vozila, ki je zavijal levo. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala in sta bila odpeljana v bolnišnico. Policisti so še ugotovili,
da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja


Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Med kontrolo prometa na Raki so policisti 6. 7. v večernih urah ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola in nimata veljavnih vozniških dovoljenj. 58-letni kršitelj, je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola, 56-letni pa 0,50. Avtomobila so jima zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na cesti med Bičem in Žužemberkom so policisti v noči na 8. 7. ustavljali voznika mopeda. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in zapeljal na gozdno pot, kjer so ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Neregistriran moped so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so med 6. 7. in 9. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Sinji vrh, Drežnik, Suhor pri Vinici, Stara Lipa, Gorenjci pri Adlešičih, Vrhovci, Črnomelj in Vinica izsledili in prijeli 21 tujcev (sedem državljanov Pakistana, dva državljana Palestine, po štirje državljani Iraka, Irana in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.