franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti prijeli vlomilce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2016 13:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 130 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih se je pet oseb lažje poškodovalo in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin..

NOVOMEŠKI POLICISTI PRIJELI VLOMILCE
Policiste Policijske postaje Novo mesto je v noči na 29. 1. občan obvestil, da na Trdinovi ulici v Novem mestu neznanci vlamljajo v osebne avtomobile. Takoj so odšli na kraj in v bližini izsledili in prijeli štiri osumljence, ki so s kraja kaznivega dejanja peš zbežali. Storilcem, starim med 19 in 22 let so zasegli vlomilsko orodje. Zaradi kaznivega dejanja jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

VLOM
V okolici Šentjerneja je med 27. 1. in 28. 1. nekdo skozi okno vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in več steklenic alkoholnih pijač. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

IZSLEDILI KRŠITELJA JAVNEGA REDA IN MIRU IN CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

Brežiške policiste so 28. 1. popoldan poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Brežicah, kjer naj bi moški razbijal po vratih in zaposlenim grozil, da jih bo ubil. Pred prihodom policistov se je nasilnež odpeljal z osebnim avtomobilom. Brežiški policisti so 55-letnega moškega izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osebni avtomobil Volvo so mu zasegli. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA

28. 1. okoli 19.30 so bili policisti Policijske postaje Brežice obveščeni o prometni nesreči v Dečnem Selu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico.

ZASEGLI UKRADEN AVTOMOBIL
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 29. 1., na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom Volkswagen golf pripeljal 27-letni voznik iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ugotovili so, da so na vozilu predrugačene identifikacijske oznake. Avtomobil so zasegli, 27-letnemu osumljencu odvzeli prostost in o kaznivem dejanju obvestili okrožnega državnega tožilca.