stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika KK

Obravnavali tri nesreče pri delu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 13:07

Krški in črnomaljski policisti so bili minuli konec tedna obveščeni o delovnih nesrečah, v katerih so se tri osebe hudo poškodovale.

Na gradbišču objekta v Kostanjevici na Krki je 12. 4. nekaj pred 13. uro 42-letni delavec padel z gradbenega odra, z višine okoli treh metrov. Ob padcu na betonska tla se je hudo poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Kriminalisti bodo po zaključenem postopku z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

12. 4. ob 18.30 so bili o nesreči pri delu obveščeni črnomaljski policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 55-letni moški polagal izolacijo na podstrešju stanovanjske hiše in padel na betonska tla z višine dveh metrov. Ob padcu si je hudo poškodoval glavo. S policijskim helikopterjem je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.


13. 4. dopoldan se je zgodila nesreča pri delu na delovišču, v kraju Celine, na območju Policijske postaje Krško. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov si je delavec poškodoval prste obeh rok pri delu z vitlom. Hudo poškodovanemu 57-letnemu državljanu Hrvaške, so morali delno amputirati štiri prste rok in oskrbeti zlom roke. Po zaključenem postopku bodo policisti in kriminalisti seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so policisti obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.