stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Metlika

Opit 46-letnik 'končal' ob Lahinji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.05.2013 13:38

Opit 46-letni voznik je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in pred mostom zapeljal s ceste. Vozilo se je obstalo 4 metre nižje ob reki Lahinji.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 47 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi dvanajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Metliški policisti so bili 7. 5. nekaj pred polnočjo obveščeni o prometni nesreči pri Gradacu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in pred mostom zapeljal s ceste. Prevrnjeno vozilo je obstalo okoli štiri metre nižje, ob reki Lahinji. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola, se je v nesreče lažje poškodoval. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

VLOMI IN TATVINE


Na delovišču v okolici Trebnjega je med 6. 5. in 7. 5. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

7. 5. popoldan je v okolici Dolenjskih Toplic neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Škode je za okoli 10.000 evrov.

S parkirnega prostora podjetja v Prečni je med 30. 4. in 7. 5. nekdo odtujil osebni avtomobil Peugeot expert 2,0 HDI L1, letnik 2012, temno rjave barve, z registrsko številko LJ HB-101.