stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto/Krško

Opita 15-letnica za volanom bežala pred policisti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2016 15:36

Krški policisti so v noči na soboto med Podbočjem in Malim Mraševim s svetlobnimi znaki ustavljali voznico, ki je v begu pred njimi zapeljala na avtocesto. Ko so jo vendarle uspeli ustaviti, so ugotovili, da je za volanom opita 15-letnica, poleg nje pa je bilo v vozilu še sedem oseb.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 394 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požara in sprožitev signalno varnostnih naprav.

MLADOLETNA VOZNICA Z VEČ KOT PROMILOM ALKOHOLA BEŽALA PRED POLICISTI
Krški policisti so v noči na 7. 5. na regionalni cesti med Podbočjem in Malim Mraševem s svetlobnimi znaki ustavljali voznico osebnega avtomobila Opel corsa. Kršiteljica znakov policistov ni upoštevala, s pospešeno hitrostjo je nadaljevala z vožnjo in v Drnovem zapeljala na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Policisti so zapeljali za voznico in jo ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozila 15-letna kršiteljica, ki nima vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažala več oseb, kot je dovoljeno - poleg voznice je bilo namreč v vozilu še sedem oseb. Na avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Policisti so kršiteljici zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,52 miligramov alkohola (1,08 g/kg). Policisti so ji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa avtomobil zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

ZASEG VOZILA
Policisti Policijske postaje Sevnica so 6. 5. okoli 19. ure med kontrolo prometa v kraju Vrhovo ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 525. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila in mu je bilo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov začasno odvzeto vozniško dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PROMETNE NESREČE
V Mokronogu je 6. 5. dopoldan 60-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v vozilo za prevoz smeti, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 41-letni voznik. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Krški policisti so bili 6. 5. okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v Velikem Podlogu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 54-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v avtomobil 39-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti. Reševalci so odpeljali v bolnišnico lažje poškodovana voznika in lažje poškodovano 45-letno potnico v vozilu 39-letnega voznika.

V noči na 8. 5. se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri kraju Cerovec. 47-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz Metlike proti Novem mestu, v ovinku pri Cerovcu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v službeno vozilo policije, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Po trčenju povzročitelj nesreče ni ustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo. Poškodovano vozilo povzročitelja so policisti kasneje izsledili na gozdni poti na Gorjancih. Izsledili so tudi pobeglega 29-letnega voznika, ki je z vozila odstranil registrske tablice. V nesreči se je lažje poškodoval 29-letni policist. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

8. 5. dopoldan se je v Krškem zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh kolesarjev. 41-letni kolesar je v križišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčil v 58-letno kolesarko. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci odpeljali v bolnišnico.


PRIDRŽALI VOZNIKA
V noči na 7. 5. so policisti v Brestanici zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 42-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Krškega. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola (1,56 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VLOMI IN TATVINE
V Gorenjem Globodolu so med 2. 5. in 6. 5. neznanci vlomili v štiri počitniške hiše. Odtujili so prehrambene artikle, pijačo, kosilnico in plinski štedilnik. Z odtujenimi predmeti in vlomi so povzročili za okoli 1600 evrov škode.

Med 6. 5. in 7. 5. je v Novem mestu nekdo skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno in odtujil kosilnici znamke Drillo in McCulloch. Škode je za nekaj manj kot 2000 evrov.

Med 6. 5. in 7. 5. je v Gabrju neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil lovsko puško in kosilnico. Latnika je oškodoval za 1500 evrov.

V noči na 8. 5. je v Novem mestu nekdo vlomil v vrtno uto ob stanovanjski hiši in odtujil vrtno kosilnico znamke Husquarna. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

NEDOVOLJEN PREHOD DRŽAVNE MEJE
Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 7. 5. pri kraju Velike Malence izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenih postopkih so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.