franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Opita Abrahamka razgrajala po cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2013 11:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 56 nujnih primerih. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Pridržali so voznico in voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi petnajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. 40-letnemu osumljencu nasilja v družini iz okolice Trebnjega so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Posredovali so zaradi zgostitev prometa in ovir na vozišču.

ZASEGLI NABOJNIK IN NABOJE

Novomeški policisti so pridobili odredbo sodišča in 25. 4. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 34-letnega osumljenca kaznivega dejanja groženj. Med hišno preiskavo so našli in zasegli nabojnik za avtomatsko puško M70, v katerem je bilo deset nabojev. Zaradi kršitev določil Zakona o orožju bodo 34-letnemu kršitelju izdali odločbo o prekršku.

VLOMI IN TATVINE

V okolici Novega mesta je v noči na 25. 4. nekdo iz gospodarskega poslopja odtujil pokrov kotla za žganjekuho. Lastnik je oškodovan za 700 evrov.

V noči na 25. 4. je v okolici Novega mesta nekdo vlomil zidanico in v objekt ob zidanici in odtujil štiri kosilnice in železen pekač. Oškodovanca ocenjujeta škodo na 2000 evrov.

V Novem mestu je neznanec iz odprtega objekta ob stanovanjski hiši odtujil kosilnico. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.


V trgovskem centru v Novem mestu je neznanec ob večkratni menjavi bankovcev zamotil prodajalko in odtujil 100 evrov.

V okolici Trebnjega so 25. 4. popoldan neznanci odtujili štiri pnevmatike za traktor, ki so bile zložene ob trgovini.

V okolici Krškega je nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil okoli 250 litrov goriva.

PRIDRŽANA VOZNICA IN VOZNIK

Krški policisti so bili 25. 4. popoldan obveščeni, da naj bi neznana voznica v bližini Senovega z vozilom, parkiranim na cesti, ovirala promet in kršila javni red in mir. Policisti so 50-letni voznici zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Odvzeli so ji prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o varstvu javnega reda in miru za omenjene kršitve določajo globo v višini 2117,29 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Brežiški policisti so 25. 4. ob 10. uri med kontrolo prometa ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,93 miligramov alkohola. Kršitelja so pridržali in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.