stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Opita povzročila nesreči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2012 12:26

Na cesti med Učakovci in Vinico se je v soboto hudo poškodoval 27-letni voznik. Krški policisti pa so ustavili 32-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka kar 1,28 miligramov alkohola.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 118 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec hudo poškodoval, dve prometni nesreči, v katerih so se tri osebe lažje poškodovale in 9 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi 20 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, goljufij, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi požara, nesreče pri delu, nezakonitih prehodov državne meje, sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

ZASEGLI PREPOVEDANO DROGO IN OPREMO ZA GOJENJE

Črnomaljski policisti so pridobili odredbo sodišča in 2. 11. opravili hišno preiskavo v okolici Črnomlja, na naslovu bivanja 50-letnega osumljenca. Med hišno preiskavo so našli tri prostore, prirejena za gojenje prepovedane konoplje. Zasegli so predmete za gojenje, okoli 5 kg posušene konoplje in 17 nabojev. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper moškega bodo ukrepali tudi zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

VLOMI IN TATVINE


V okolici Sevnice je nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil 700 evrov.

Med 2. in 3. 11. so v okolici Šentjerneja neznanci vlomili v pet zidanic. Iz treh so odtujili motorno kosilnico, škropilnico in orodje, v ostalih pa z vlomom povzročili le materialno škodo. Oškodovanci ocenjuje škodo na okoli 1500 evrov.

Na območju Policijske postaje Brežice je 3. 11. neznanec izkoristil nepazljivost osebja lokala in iz predala pulta odtujil denarnico z 2000 evri.

V okolici Črnomlja je nekdo iz garaže in gospodarskega objekta odtujil dva kotla za žganjekuho.

Med 3. in 4. 11. je v okolici Črnomlja nekdo z osebnega avtomobila odmontiral in odtujil štiri pnevmatike s platišči in iz vozila odtujil avtoradio in zvočnik. Škode je za okoli 2000 evrov.

HUDO POŠKODOVAN VOZNIK

V noči na 3. 11. se je zgodila prometna nesreča na cesti med Učakovci in Vinico. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel 0,69 miligramov alkohola.

KRŠITELJ Z 1,28 MILIGRAMI ALKOHOLA

Krški policisti so 4. 11. med kontrolo prometa v Brestanici ustavili 32-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,28 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Na sodišče bodo naslovili obdolžilni predlog.

ZASEGLI UKRADEN Q7

4. 11. dopoldan je na mejnem prehodu Obrežje na vstop v državo pripeljal 35-letni voznik osebnega avtomobila. Policisti so po pregledu osebnega avtomobila in preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil v drugi polovici oktobra ukraden v Italiji. Audi Q7 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NEZAKONITI PRESTOPI DRŽAVNE MEJE

Brežiški policisti so 2. 11. dopoldan na počivališču ob avtocesti izsledili državljana Albanije, ki je v kraju Obrežje nezakonito prestopil državno mejo. Tujcu so izrekli globo in ga po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

2. 11. okoli 20. ure so v kraju Loče izsledili 54-letnega državljana Egipta, ki je nezakonito prestopil državno mejo preko mostu pri Rigoncah. Tujcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Izdali so mu plačilni nalog in ga predali hrvaškim varnostnim organom.