stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Brežice/Dobruška vas

Opita zapeljala s ceste, žalila občane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 13:23

Na cesti med Cerkljami ob Krki in Velikim Mraševim je 37-letna voznica izgubila oblast nad vozilom, trčila v drevo in se hudo poškodovala. V Grmovljah pa je 54-letnica pod vplivom alkohola trčila v prometni znak. Občane, ki so ji skušali pomagati pa je ozmerjala.

Huje poškodovana 37-letnica
Brežiški policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se ponoči zgodila na cesti med Cerkljami ob Krki in Velikim Mraševim. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov je 37-letna voznica osebnega avtomobila v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in z vozilom trčila v drevo. 37-letna voznica se je v nesreči huje poškodovala. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin nesreče.

Pod vplivom alkohola zapeljala s ceste in žalila občane
Šentjernejske policiste so občani včeraj ob 14.30 obvestili o prometni nesreči v Grmovljah. Voznica se je prevrnila z vozilom in se nedostojno vedla do občanov, ki so jih skušali pomagati. Policisti so na kraju ugotovili, da je 54-letna voznica peljala iz Dobruške vasi proti Škocjanu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, kjer je trčila v prometni znak in se z vozilom prevrnila. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala voznica osebnega avtomobila in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Sevnici je kršitelj kljub ukazom policistov nadaljeval s kršitvijo, zato so ga policisti obvladali z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ponarejanja dokumentov, ponarejanja denarja, nezakonitega lova, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Vlomi in tatvine

Ob lokalni cesti v okolici Novega mesta je nekdo iz parkiranega tovornega vozila odtujil stabilizator dvigala, orodje, pokrov akumulatorja, 250 litrov goriva in hidravlične cevi. Škode je za okoli 3500 evrov.

V Novem mestu so neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja. Odtujili so električni transformator in poškodovali bakrene vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov.

25. 10. med 5.30 in 15.30 je bilo z bližine avtobusne postaje v Boštanju ukradeno motorno kolo Yamaha FA 141, registrske številke CE JR-43.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dobrniču je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil kovček z orodjem. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.