stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Opiti noreli po cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.06.2016 16:09

Voznik je z več kot tremi promili alkohola krvi vijugal po cesti, celo po pločniku. Vinjena sta sedla za volan tudi voznika začetnika.

Z VEČ KOT TREMI PROMILI ALKOHOLA VIJUGAL PO CESTI
Policisti so bili 12. 6. popoldan obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Mačkovca proti centru mesta, vijugal po vozišču, vozil po levi strani ceste in večkrat zapeljal na hodnik za pešce ter ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili v Ragovem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,48 miligramov alkohola (3,08 g/kg). 59-letnemu vozniku so odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VELJAVNIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ
Med kontrolo prometa v okolici Trebnjega so policisti 10. 6. dopoldan ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,59 miligramov alkohola (1,23 g/kg). Na avtomobilu, ki je neregistriran in nezavarovan, so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.
Trebanjski policisti so 11. 6. nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v Dobrniču ustavili voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. 48-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola (1,62 g/kg). Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Volkswagen polo so mu začasno zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.
V Tržišču na območju Sevnice so policisti 11. 6. odredili preizkus alkoholiziranosti 28-letnemu vozniku. Kršitelj, ki je opravljanje preizkusa odklonil, nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil Renault clio so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

VOZNIKA ZAČETNIKA POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČILA NESREČI
Policisti so bili 10. 6. okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči pri Hrastju pri Mirni Peči. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik začetnik zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.
11. 6. nekaj po 15. uri je na Senovem 21-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 31-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola (1,25 g/kg). Policisti so vozniku začetniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MLADOLETNIK VOZIL AVTOMOBIL
V okolici Dobruške vasi so policisti 11. 6. dopoldan ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen saxo. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PREVERJALI PSIHOFIZIČNO STANJE VOZNIKOV

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v soboto na območju Tržišča in Dolnje Prekope preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Trije vozniki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,71 in 0,92 miligrami alkohola (med 1,48 in 1,91 g/kg).


POŠKODOVANA KOLESARKA
Brežiški policisti so bili 10. 6. dopoldan obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Ugotovili so, da je 80-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v 50-letno kolesarko. Poškodovano kolesarko so reševalci odpeljali v bolnišnico.

NOVOMEŠKI POLICISTI PRIJELI VLOMILCA
Policisti Policijske postaje Novo mesto so v noči na 12. 6. na Seidlovi cesti v Novem mestu prijeli osumljenca, ki sta vlomila v osebni avtomobil in odtujila nahrbtnik s prenosnim računalnikom, navigacijsko napravo, potnim listom, plačilnimi karticami in dokumenti. Ukradene predmete so jima zasegli in jih vrnili oškodovancu. 19-letnega in mladoletnega osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.

VLOM
V Sevnici je 10. 6. v večernih urah neznanec izkoristil odsotnost lastnikov in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je 300 evrov.

NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO, PRIJELI TUDI SPROVAJALCA
Brežiški policisti so 10. 6. med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Pirošici ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da je 39-letni voznik v vozilu prevažal štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljane Afganistana so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 39-letnemu državljanu Hrvaške pa so odvzeli prostost, ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so tujca privedli na pristojno sodišče.

ZASEGLI UKRADENA AVTOMOBILA

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 11. 6. na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom Peugeot 208 pripeljal 25-letni državljan Francije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil v letu 2015 ukraden v Franciji.
V noči na 12. 6. je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom Mercedes viano pripeljal 43-letni državljan Romunije. Tudi v tem primeru so policisti ugotovili, da gre za ukraden avtomobil. Mercedes je bil v sredini aprila ukraden v Nemčiji.
Policisti so avtomobila zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. V nadaljevanju sta pripeti fotografiji ukradenih vozil.