stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

Opiti voznik vijugal po cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2016 10:25

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 144 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in požara.

Prometna nesreča pri Obrežju

Pri kraju Obrežje se je nekaj po 20. uri zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Policisti so ugotovili, da je 20-letna voznica zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil 49-letnega voznika. Oba udeleženca sta se v prometni nesreči lažje poškodovala, reševalci so ju odpeljali v brežiško bolnišnico. 

19-letniku zasegli vozilo
Policisti Policijske postaje Novo mesto so včeraj dopoldne, med kontrolo prometa v okolici Novega mesta, ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, voznik pa med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odklonil je tudi opravljanje preizkusa alkoholiziranosti. Osebni avtomobil Renault clio je neregistriran in nezavarovan. Avtomobil so policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Za omenjene kršitve je določena globa v višini najmanj 2820 evrov.

Pridržali opitega voznika
Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili sinoči nekaj po 22. uri obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila s pripeto prikolico, ki naj bi vozil pod vplivom alkohola in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so na podlagi opisa vozila 48-letnega voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola (1,62 g/kg). Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.