nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

Ovadili družinskega nasilneža

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.02.2013 13:38

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 22 nujnih primerih. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi povoženja divjati, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

VLOMI IN TATVINE


V vinogradu, v okolici Novega mesta, je nekdo porezal in odtujil okoli 2000 metrov bakrene žice.

Na območju Brežic je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil gotovino in kozmetične izdelke. Škode je za okoli 700 evrov.

Med 17. 2. in 18. 2. je v Dolenjskih Toplicah neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil okoli 250 evrov.

V noči na 20. 2. je v Semiču nekdo vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Med 16. 2. in 19. 2. je na območju Črnomlja neznanec poškodoval kip iz umetne mase in povzročil za okoli 2500 evrov škode.

GROŽNJE

Črnomaljski policisti bodo zaradi kaznivega dejanja grožnje na pristojno tožilstvo ovadili 38-letnega osumljenca iz Črnomlja, ki je z nožem grozil oškodovancem.

NASILJE V DRUŽINI

Krški policisti so 50-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Osumljenec že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo ženo, ki je zaradi poškodb morala večkrat poiskati zdravniško pomoč. 18. 2. jo je ponovno pretepel, ji grozil in ji razbil mobilni telefon. Policisti so o prepovedi obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili na pristojno tožilstvo.