profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Ovaden, ker ni izplačeval plač, prispevkov, regresa

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2021 09:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Novem mestu so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so bili okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru na Grmu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil in ga poškodoval. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitev pravic delavcev in oškodovanje upnikov
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev po 196. členu KZ-1 in kaznivo dejanje Oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1 zoper 45 letnega osumljenca iz območja PU Novo mesto. Kazensko ovadbo so podali tudi za osumljeno pravno osebo. Med preiskavo so ugotovili, da osumljenec ni plačal prispevkov za socialno varnost desetih zaposlenih, kljub temu, da je obrazce REK oddajal in jih s tem prikrajšal za pravice, ki jim pripadajo. Zaposlenim so bile odvzete pravice tudi do izplačila regresa za letni dopust za obdobje zadnjih petih let in pravice do izplačil osebnega dohodka za opravljeno delo (plače). Z omenjenim ravnanjem je zaposlenim povzročil škodo v višini okoli 28.000 evrov.

Ugotovljeno je bilo še, da je osumljenec v obdobju zadnji treh let z goljufivim ravnanjem povzročil škodo upnikom v višini okoli 75.000 evrov, saj je poslovanje družbe prenesel na novoustanovljeni poslovni subjekt in z istimi delavci nadaljeval s poslovanjem. Kaznivo dejanje oškodovanja upnikov je v skladu z Zakonom o odgovornosti pravnih oseb za kazniva
dejanja, storila tudi družba, saj je osumljeni kaznivo dejanje storil v imenu in v korist družbe. Za kaznivo dejanje Kršitev temeljnih pravic delavcev po 196. členu KZ-1 je določena zaporna kazen do treh let in denarna kazen, za kaznivo dejanje Oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1 pa zaporna kazen do petih let.



Vlomi in tatvine
Na Ragovski ulici v Novem mestu je med 30. 10. in 9. 11. nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil gorsko kolo znamke Merida.

Policiste PP Dolenjske Toplice je oškodovanec obvestil o vlomu v osebni avtomobil. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 8. 11. med 20. in 21. 30 na parkirnem prostoru v Vavti vasi nekdo vlomil v tri parkirane avtomobile. Iz dveh vozil ni ničesar odtujil, iz vozila prijavitelja pa je iz
prtljažnika odtujil udarno kladivo in vijačnik znamke Makita in več kosov ročnega orodja. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V naselju Kamnje na območju Šentruperta je nekaj pred 20. uro nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še potekajo.