podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

mandaric delius af 1 Ekipa24.si

Nov predsednik, novo vodstvo: Poglejte si, kdo so ...

Kronika Novo mesto, Šentjernej

Pijan vijugal po cesti, povzročitelj nesreče odklonil alkotest

Piše: R.K.

Čas objave:
16.09.2021 18:28

Včeraj okoli 14. ure so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Otoški cesti vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 1,11 miligramov alkohola. Nevarnega voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 12. uro so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letna voznica električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad skirojem in padla. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje poškodovala in so jo oskrbeli reševalci, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči na območju Roj (PP Šentjernej), kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, so bili obveščeni nekaj pred 23. uro. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v peščeni nasip. Vozilo je odbilo in po 30 metrih padlo na gradbišče. Povzročitelju nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Lažje poškodbe so mu oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2160 evrov.

Vlomi in tatvine


V Tržišču na območju Sevnice je nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prostore prodajalne. V objekt storilcu ni uspelo vstopiti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe vrat.

Med 13. 9. in 14.9. je v Račjem selu na območju PP Trebnjem nekdo poškodoval varovalno ograjo skladišča in povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Med 11. 9. in 15. 9. je v Poljanah pri Mirni Peči nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, televizijski sprejemnik in zračno puško. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 2000 evrov.