franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Šentjernej

Pijan z dveletnim otrokom na naslonu za roke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 13:55

Šentjernejski policisti so bili 12. 9. nekaj po 22. uri obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi bil pod vplivom alkohola, v vozilu pa naj bi spredaj prevažal dveletnega otroka.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 366 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri sta se hudo poškodovala motorista, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST

PROMETNE NESREČE


V ČRNOMLJU HUDO POŠKODOVANA MOTORISTA
Policisti so bili 12. 9. dopoldan obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh motoristov v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da sta se 18-letni motorist in mladoletnik s kros motorjem vozila po dvorišču okoli objekta. Zaradi neprilagojene hitrosti sta trčila in padla. Hudo poškodovana motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da sta vozila neregistrirani motorni kolesi.

PADEC MOTORISTA PRI LAŠČAH

O prometni nesreči z udeležbo motorista so bili 12. 9. popoldan obveščeni tudi policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice. Ugotovili so, da je 50-letni motorist iz Bistrice pri Sotli vozil motorno kolo iz smeri Lašč proti Kočevju. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

PRIDRŽALI KRŠITELJA
Šentjernejski policisti so bili 12. 9. nekaj po 22. uri obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi bil pod vplivom alkohola, v vozilu pa naj bi spredaj prevažal dveletnega otroka. Policisti so 43-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,13 miligramov alkohola (2,35 g/kg). Kršitelj je v vozilu prevažal otroka, ki med vožnjo ni bil pripet z ustreznim zadrževalnim sistemom, ampak je sedel na naslonu za roke med prednjima sedežema. Med postopkom je moški kričal, žalil je policiste in ni upošteval njihovih ukazov. Otroka so policisti predali delavki centra za socialno delo, moškemu pa odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi kršitve Zakona o opravilih cestnega prometa.


ZASEGLI AVTOMOBIL
Med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja so policisti 13. 9. nekaj pred 2. uro ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila Renault 5. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola (1,91 g/kg). Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA


VLOMI
V noči na 11. 9. je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Škode je za okoli 1300 evrov.

V vinorodnem območju v okolici Dolenjskih Toplic je med 9. 9. in 11. 9. neznanec vlomil v zidanico in odtujil motorno žago in prehrambene izdelke. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.

V Leskovcu pri Krškem je 12. 9. nekdo skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

V Regrči vasi v Novem mestu je 12. 9. neznanec skušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Storilcu ni uspelo vlomiti, zaradi poškodb oken in vrat pa je nastala škoda v višini 5000 evrov.