stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Pijan z vozilom brez gume poskušal pobegniti policistom

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2024 10:44

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Trčil v pešca

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj ob 15.30 obveščeni o prometni nesreči na Šmarješki cesti v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 28-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Okoli 21. ure se je zgodila prometna nesreča na območju Velikega Slatnika. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 24-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj pred 22. uro so policisti bili obveščeni, da je na Kandijski cesti v Novem mestu voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo in poskušal nadaljevati z vožnjo. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in povzročitelja nesreče prijeli. Ugotovili so, da gre za 21-letnega kršitelja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Kršitelj je po nesreči kljub poškodovanemu vozilu, na katerem je odtrgalo kolo nadaljeval z vožnjo do krožišča, kjer je z vozilom obstal. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,92 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tatvina

V Žadovinku je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil vrečko z živili in 500 evrov gotovine.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in s potnikom v prtljažniku

Policisti so včeraj okoli 8. ure v Slovenski vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touareg poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v prtljažniku pa je prevažal 27-letnega državljana Poljske, ki ni imel ustreznih dokumentov za prestop državne meje in se je poskusil izogniti mejni kontroli. 30-letniku so zasegli avtomobil in mu zaradi kršitev izrekli globo. Zaradi kršitev Zakona o nadzoru državne meje in Zakona o tujcih so globo izrekli tudi 27-letniku.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V Slovenski vasi so policisti okoli 14.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C4 italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 30-letni državljan Rusije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Rusije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Rakovec, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 28 državljanov Sirije, 13 državljanov Afganistana, 13 državljanov Pakistana, pet državljanov Indije, pet državljanov Turčije, štiri državljane Maroka, tri državljane Bangladeša, državljana Kameruna in državljana Senegala. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Adlešiči) so prijeli osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Afganistana in tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.