nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

Pijana se je zaletela v prometni znak

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2016 11:47

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj pred 11. uro obveščeni o prometni nesreči v okolici Novega mesta, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v prometni znak in odpeljal s kraja nesreče. Pa ni šlo za moškega, pač pa je bila za volanom voznica, vinjena.

Policisti so pobeglo 38-letno povzročiteljico nesreče izsledili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 1,10 miligramov alkohola. O vožnji pod vplivom alkohola, povzročitvi prometne nesreče zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in o pobegu s kraja prometne nesreče bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa v Sevnici so policisti včeraj nekaj pred 9. uro ustavili voznico osebnega avtomobila Renault laguna. Med postopkom so ugotovili, da 31-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se ji izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Metliški policisti pa so danes ponoči v Metliki ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila Audi A4, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

KRIMINALITETA:

V Novem mestu je v naselju Pot na Gorjance popoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah storilec ni ničesar odtujil, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Sicer pa so policisti Policijske uprave Novo mesto včeraj  intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 119 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.