jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Kronika Trebnje, Novo mesto, Dolenjske Toplice, Žužemberk

Pijani povzročitelj nesreče nad občana in policiste

Piše: PU NM

Čas objave:
19.11.2019 15:52

Okoli 19. ure so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v Puščavi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes izgubil oblast nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nadaljeval z vožnjo.

Policista sta takoj odšla na kraj, kjer sta opravila ogled in zbirala obvestila od občana. V tem času se je povzročitelj nesreče z avtomobilom vrnil na kraj in zapeljal proti občanu, ki je uspel odskočiti in trčil v drug avtomobil. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, vozilo obrnil in ponovno zapeljal proti občanu in policistu. Policista sta poskušala nevarnemu vozniku, ki ni upošteval njunih ukazov, preprečiti nadaljnjo vožnjo in ogrožanje, takrat pa je ponovno speljal in policista lažje poškodoval. Z uporabo prisilnih sredstev sta nevarnega 23-letnega voznika obvladala in mu odvzela prostost. Ugotovljeno je bilo, da ima v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola, v avtomobilu pa je imel vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je voznik, preden se je vrnil na kraj povzročil še eno prometno nesrečo. V  naselju Marof se je zaletel v stanovanjski objekt in v stanovanju razbijal inventar in povzročil škodo. Osumljenca so odpeljali v prostore za pridržanje in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča v Trebnjem
Okoli 10.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov Trebnjem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 76-letna voznica, ki je v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala.

Poškodovana peška
Novomeški policisti pa so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v Novem mestu.  36-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v 92-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško, ki ji je voznik na kraju nudil prvo pomoč, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve so policisti povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 60-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev. Obravnavali so prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Dolenjskih Toplicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Tudi brez vlomov in tatvin ni šlo
Na območju Vinjega vrha je med 17. 11. in 18. 11. nekdo iz ograjenega prostora ob gospodarskem objektu odtujil 40 kokoši. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Med 17. in 19. uro je v Žužemberku nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, lovsko puško in naboje in lastnika oškodoval za 3500 evrov.