IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Po zaslugi policistov oče in sin ponovno skupaj

Piše: R.K.

Čas objave:
08.01.2024 12:34

Policisti se vsak dan srečujejo s pestrostjo in nepredvidljivostjo pri svojem delu. Veliko in preveč je nesreč, žalostnih dogodkov in stisk občanov, za katere želijo, da se ne bi nikoli zgodili. "Zato smo toliko bolj veseli, ko naš delovnik zaznamuje kakšna lepa zgodba s srečnim koncem," je zapisala tiskovna predstavnica novomeških policistov Alenka Drenik Rangus v sporočilu za javnost.

Eno takih so v soboto spisali policisti PPP Novo mesto in policisti PPIU Novo mesto na mejnem prehodu Obrežje. Okoli 11. ure je bilo, promet na mejnem prehodu na vstopu v državo je bil gost, na počivališču pri bližnjem bencinskem servisu pa veliko število ljudi in vozil. Do policista PPP Novo mesto je pritekel prestrašen in zaskrbljen moški, in povedal, da se je izgubil njegov sin, da ga s sorodniki že nekaj časa neuspešno iščejo, skrbelo ga je celo, da ga je kdo odpeljal. Otrok naj bi odšel v sanitarije, potem pa ga niso več videli.

O pogrešanem otroku je OKC nemudoma obvestili vse policiste v bližini in vsi so takoj pričeli z intenzivnim iskanjem. Policisti PPIU so pregledali prostore in širšo okolico, potem pa na drugem koncu počivališča opazili prestrašenega otroka. V pogovoru z njim so ugotovili, da gre za pogrešanega dečka in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer ga je že čakal oče.

Policisti pravijo, da so bili priča ganljivemu snidenju očeta in sina. Neizmerno hvaležna sta se ob odhodu močno oklepala drug drugega in dogodka s srečnim koncem gotovo ne bosta kmalu pozabila.

"Za nas pa je to še ena potrditev, da opravljamo enega najlepših poklicev, pri katerem s svojimi dejanji uresničujemo poslanstvo, ki je pomoč ljudem v stiski," je še zapisala Drenik Rangus.