stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Brežice/Novo mesto/Dobova/Krško

Pod vplivom alkohola vozil neregistriran traktor

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
01.04.2019 11:28

Med kontrolo prometa v Dobovi so policisti v soboto, 30. 3. ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 58-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran traktor.

Vozilo so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Brežiški policisti so bili istega dne ob 10. uri obveščeni o prometni nesreči v kraju Bukošek. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 47-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 73-letni voznik. Lažje poškodovanega 73-letnega voznika in 71-letno potnico v njegovem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Policisti PP Novo mesto pa so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila v Črmošnjicah pri Stopičah. 58-letnega kršitelja so izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,55 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

31. 3. se je zgodila prometna nesreča v kraju Veliki Kamen. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 30-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem in padel po vozišču. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.